Az élet vize?

Mozgás közben fontos a folyadékbevitel. Ha nem akarunk folyton energiaitalokat szürcsölni, akkor javasoljuk a szűrt vizet, és ami talán még ennél is jobb: a PI-vizet...

A japán kutatók Szentgyörgyi Albert elméleti eredményeinek továbbfejlesztésével jutottak el az "életvíz" elõállításához. Évekkel ezelőtt hallhattunk először a PI-vízről, annak felépítéséről, előnyeiről, egészségre gyakorolt hatásáról.

A PI-víz, mint megtudhattuk, nem gyógyszer, viszont sajátos szerkezetének köszönhetően képes az élő szervezetekben az egészséges állapot kialakítására és stabilizálására abban az esetben, ha rendszeresen fogyasztják (napi l-1,5 liter víz fogyasztásáról van szó). Az elsődleges cél tehát nem a gyógyítás, hanem a megelőzés. Eddigi ismereteink szerint ugyanis a különleges technológiával készülő folyadék ellenállóbbá teszi a szervezetet a fertőző betegségekkel szemben, növeli a pszichikai, fizikai tűrőképességet, és segít bizonyos idegrendszeri megbetegedések helyreállításában is. Az emésztőtraktus sem marad érintetlenül, ha PI-vízet iszunk. Az emésztési zavarokból, a gyomorfekélyből származó tünetek csökkennek, a tápanyagok feldolgozása könnyebbé, gyorsabbá válik.

Az égési és vágott sebek hegmentesen és gyorsabban gyógyulnak, mint egyébként. A kitartó fogyasztók pedig hosszabb életre számíthatnak – a PI-víz forgalmazók szerint mindenképpen.

A kereskedői jó vélemény azonban nem megalapozatlan, mind az állatokon, növényeken, mind az embereken végzett tesztek azt mutatják, hogy a PI-víz valóban hatásos:

- a PI-vízzel itatott sertések azonos súlytömeg előállításához 25 százalékkal kevesebb takarmányt fogyasztottak, s a betegségekkel szemben is ellenállóbbak lettek
- a PI-vízzel feltöltött akváriumokban a halak akár 100 napig is eléltek - levegőztetés nélkül
- a PI-vízzel öntözött kukorica terméseredménye 35-40 százalékkal nagyobb a hagyományos öntözésű kukoricáénál, egyes növények szárán akár 6-7 cső is termett
- a PI-vízzel kezelt napraforgó esetében pedig csaknem két és félszeresére nőtt a terméshozam az országos átlaghoz képest
- a csiperke terméshozama szinte hihetetlen mértékben, 75%-kal nőtt
- a tesztelés ideje alatt a rendszeres fogyasztók közé tartoztak a női és férfi kajakosok, súlyemelők, röplabdázók, vívók, akik közül később többen olimpiai-, és világbajnokok lettek. A labdarúgást sem hagyta érintetlenül a csodavíz, 1994 júniusáig a Vác, 1994 júliusától pedig az UTE labdarúgóival tesztelték sportorvosi felügyelet mellett a PI-víz hatását. Valamennyi esetben feltűnő javulás és kiugró sikerek jellemezték a csapatok, illetve a játékosok teljesítményét. Később a tesztelés befejezése után ezeknek a csapatoknak az eredményessége látványosan visszaesett. (Kár volt abbahagyni, fiúk...)

Kiemelkedő a PI-víz konzerváló hatása, egyes japán laboratóriumokban ennek segítségével tartósítanak különböző szövetstruktúrákat, szövetmintákat. De a konzerváló hatás nemcsak az élettelen testek tartósításakor hasznosítható, hanem a piacra kerülő növények frissen tartásánál is, mert a PI-vízzel termesztett zöldségek 2-3 nappal tovább frissek maradnak. Az élő szervezetben mindenütt jelenlévő víz bioenergiát közvetít minden sejt felé, lassítva a szabad gyökök képződését, a sejtek elöregedését.

Ez lenne hát az élet vize? Egyes gazdaságkutatók, optista mezőgazdászok és megrögzött álmodozók szerint nemcsak az élő teremtmények életvize lehetne a PI-víz, hanem – miután Magyarország a gyártótechnológia kizárólagos európai birtokosa - a magyar mezőgazdaságé is.

Segítünk

Segítünk a termékválasztásban