Az evezőpadok jótékony hatása

Géppel vagy szabadsúllyal?

Ezt a kérdést mindenki a saját kísérletei alapján fogja tudni megválaszolni. Az biztos, hogy ha beszerzünk egy evezőpadot, akkor kényelmesen, otthon, viszonylag kis helyigénnyel komplett hátedzésre leszünk képesek.

Kezdjük azokkal, akik a kevésbé komfortos megoldást választva a súlyokban hisznek. Íme néhány alapvető evezős gyakorlat, mely minden irányból bombázza a hátizmokat.

Alacsony csigás evezés ülve
Fektessünk nagy hangsúlyt arra, hogy a kinyújtott helyzetben valóban nyújtózkodjunk, összehúzott állapotban pedig keményen préseljünk. Az ülve végzett evezéskor a széles hátizmok dolgoznak, a karokat igyekezzünk lehetőleg teljes mértékben kihagyni a buliból. Összehúzáskor emeljük magasra a melleket, és a fogantyút húzzuk a has alsó részéhez. Képzeljük azt, hogy az olimpiai evezőcsapat tagjai vagyunk, húzzunk simán és keményen, és küzdjünk az utolsó pillanatig. A derék lehet enyhén begörbített állapotban, de soha ne dőljünk túlságosan hátra, mivel az a kívántnál nagyobb mértékben terhelné a karokat.

Evezés egykezes súlyzóval
Ennél a gyakorlatnál az a nagyszerű, hogy a mélypontján remekül ki lehet nyújtózni. Mindkét láb a padlón helyezkedik el, az egyiket kissé a másik elé helyezzük, szabad kezünkkel foghatjuk a súlyzóállványt vagy más támasztékot. A súly leeresztésekor nézzünk lefelé, emeléskor pedig felfelé. A gyakorlatot mindig végezzük a test közelében, és törekedjünk arra, hogy sem a hát, sem a váll ne emelkedjen meg.

Döntött evezés kétkezes súlyzóval
Ez a gyakorlat a hát edzésében ugyanaz, mint a lábnak a guggolás. Nélkülözhetetlen. Dobogóra állva végezzük. Az egymást követő sorozatokban egyre szűkebbre vehetjük a rúdon a két kéz közötti távolságot. 45 és 90 fok közötti dőlésszöget választva a rúd leeresztésekor tekintetünket is egy kissé lefelé irányítjuk. A gyakorlatot a lehető legkisebb lendítéssel és lehető legnagyobb préseléssel végezzük. Kiváló, de egyben nagyon nehéz gyakorlat, melynek feltétele az alapos bemelegítés.

T-rudas evezés
Itt is fordítsunk nagy gondot a nyújtózásra, felhúzáskor pedig a préselésre. Az állva, feszes karral végzett lehúzás jelentőségét nem kell magyarázni, és igen könnyű érezni a széles hátizom külső részében jelentkező húzódást. Alkalmazzunk közepesen nehéz súlyt, és meg fogjuk látni, mennyire ragyogó gyakorlat ez az általános erőnlét fokozására.

És most kedvezzünk az otthoni, gépen végrehajtandó hátedzést kedvelőknek, lássunk néhány evezőpadot, melyek most termékeink között akciós áron szerepelnek:

                                         Robust Regatta evezőpad 

A Regatta evezőpad mindamellett, hogy 6kg-os lendítőkerékkel ellátott mágnesfékes rendszerének köszönhetően egyenletes edzésélményt biztosít, a mágnesfékes evezőpadok kategóriájából különösen kedvező árával emelkedik ki. Összecsukható vázszerkezetének köszönhetően használaton kívül valóban kis tárolási helyigénnyel rendelkezik és akár mellöves pulzusmérővel is használható az edzés biztonságosságának fokozása érdekében.

                                                                              

Tunturi Performance R50

Az evezőpadok napjainkra a következő generációjukhoz érkeztek. A Tunturi Performance R50 az evezőpadok világában a komfort, hatékonyság és sokoldalúság új dimenzióját hozza el otthonába. A Tunturi R50 evezőpad egy hatékony cardio gép és egy sokoldalú izomfejlesztő készülék kombinációja. A komputer változatos, előre betáplált programokat kínál, sőt akár pulzuskontrollált edzésmódot is választhat, ráadásul a komputert edzés közben az evezőfoganytún található gombokkal is vezérelni lehet.

A  Tunturi Cardio Fit R30 evezőpad evezőpad egy jó lehetőség, hogy megváltoztassa életmódját és külsejét. Az evezés testének majdnem az összes főbb izomzatát átmozgatja, ezáltal lényegesen hatékonyabban égeti a kalóriákat és formálja alakját, mint ami a kerékpározás vagy a futástól elvárható. Az R30 evezőpad könnyen átlátható LCD kijelzőjén az összes edzésadat jól nyomon követhető, csak kezdje le az evezést és élvezze a mozgást. Amennyiben edzés közben szórakozni is                                                                      szeretne, akkor helyezze tabletjét a kijelzőn található tartóra. Az evezőpad a hsználtot követően gyorsan és egyszerűen összecsukható.

 

Segítünk

Segítünk a termékválasztásban