Bicepsz

Nem feltétlenül az irdatlan nehéz súlyok emelgetése eredményezi a formás bicepszet. A siker előfutára sok esetben inkább a lelkiismeretes hozzáállás, aprólékosság, precizitás.

A súlyzós edzés nem szinonímája a nehéz edzésnek, és ez nem csupán a bicepsz erősítésére mondható el. Most megpróbálunk arra rávilágítani, hogy nem kizárólag a súly építi az izmot, hanem sok más tényező is közrejátszik. Elég arra gondolnunk, hogy a tömeg például nem helyettesítheti az alakot... Nem kell feltétlenül nehéz súlyokat használni, akárhányszor megragadunk egy súlyzót vagy egy rudat, hanem próbáljuk meg közepes súlyokkal dolgoztatni a bicepszet!

Bicepszedzés közben a mozdulat minden fázisát át kell érezni. Amikor leengedjük a súlyt, a folytonos izomfeszülést megszakítás nélkül kell érzékelni a mozgáskiterjedés alsó és felső szakaszában is. A felső szakaszban a megfelelő izomkontrakció alapvető fontosságú a csúcsos bicepsz kialakításához. A fejlett izom kialakításának titka abban rejlik, hogy a feszülést folyamatosan kell érezni a mozdulat kivitelezése során. Emellett nem árt figyelembe venni, amit a tegnapi, Koncentráció című cikkünkben részleteztünk...

Nem szükséges az edzésterv gyakori váltogatása. Itt most közreadunk kétfélét, melyek közül kiválaszthatjuk, hogy mely eszközökhöz tudunk jobban hozzáférni. Az első csoport inkább a konditerem légkörét kedvelők számára elérhető inkább, míg a másikhoz - otthoni edzés! - elegendő néhány rúd, kézisúlyzó és például ez a fitness center.

I. gyakorlatsor
- egykezes hajlítás Scott-padon, vagy francia rudas hajlítás állva, 3x12
- karhajlítás csigán, 3x12
- karhajlítás imádkozópadon, rúddal, ülve, 3x10

II. gyakorlatsor
- karhajlítás rúddal vagy francia rúddal, állva, 3x10
- egykezes koncentrált bicepszhajlítás csigán, vagy egykezes koncentrált hajlítás kézisúlyzóval, 3x12
- karhajlítás alsó csigán, szűk fogással, 3x10

Segítünk

Segítünk a termékválasztásban