Családi patika nyaraláshoz

Családi úti patika a nyaralásra

Kitört a vakáció, előkerülnek a bőröndök. Lázasan pakol a család, mindenki a nyaralásra készül. A standpapucs, a fürdőruha, a gyerekek játékai és az útikönyv mellé a legfontosabb gyógyszereket, úti tablettákat is érdemes összekészíteni. Listánk segít az elsősegély csomag összeállításában.

Lázcsillapító és fájdalomcsillapító

Mindenképp legyen nálunk olyan úti tabletta, amivel könnyen és gyorsan csillapíthatjuk a fájdalmat. Ha csecsemővel, kisgyermekekkel utazunk, szerezzük be a számukra megfelelő készítményt. A gyógyszertárakban számos vény nélkül kapható gyógyszer közül válogathatunk.

Hashajtó és széntabletta

A nem megszokott ételek, ízek hasmenést vagy székrekedést okozhatnak. Ezért úti patikánkban mindig legyen hashajtó és széntabletta, vagy loperamid tartalmú készítmény.

Hányáscsillapító

Sok gyermek és felnőtt szenved hosszabb utazás közben hányingertől. Ilyenkor B6-vitamin, bizonyos homeopátiás készítmények, hányáscsillapító bevétele csökkentheti a panaszokat. A hányást hideg folyadék kanalankénti adagolásával is csillapíthatjuk.

Herpesz elleni kenőcs 

Az erős napsugárzás hatására herpesz alakulhat ki. Aki erre hajlamos, egészítse ki az úti patikát olyan krémmel, amely megelőzi a herpesz keletkezését, vagy elősegíti a gyógyulást.

Bőrnyugtató

Rovarcsípés, napégés esetére tegyünk a csomagba viszketést, gyulladást csökkentő gélt, spray-t. A csípések kellemetlen hatásának gyors enyhítésére alkalmas a kalcium pezsgőtabletta is.

Naptej

Tengerparti, vízparti nyaralás esetén a napozókrém az úti patika elengedhetetlen része. A 25 faktoros változat csecsemőknek és kisgyermekeknek, a 20 faktoros krémet nagyobb gyermekeknek és felnőtteknek ajánlják.

Sebek ellátása

A horzsolt, vágott sebekre rárakódott szennyeződéseket először bő, folyó vízzel öblítsük le. A sérülést fertőtlenítsük kenőccsel. Ne használjunk sebhintőport, mert attól kemény var alakulhat ki, mely alatt a kórokozók elszaporodhatnak. A sebek ellátásához steril gézlapokat és mull-pólyát feltétlenül vigyünk magunkkal. Nem hiányozhatnak az úti csomagból a gyorstapaszok sem. Erősen, főleg földdel szennyezett sebbel orvoshoz kell fordulni, mert ilyen esetekben kötelező a tetanusz védőoltás.

/ forrás : Nestle.hu /

Segítünk

Segítünk a termékválasztásban