Éljünk nyitottan

" Ha alaposabban megnézzük, hogy mennyi mindenre kellene nyitottnak lennünk, amit a modern élettempó kínál, akkor belefáradunk! Azért van ez így, mert kevés a hasznos jó, amivel építkezhetünk, amiből valóban töltekezhetünk.

Ahhoz, hogy felismerjük azt, mi az, amiből valóban töltekezhetünk, szükségünk van arra, hogy meg tudjuk különböztetni a hasznosat, a haszontalantól. Nyitottnak lenni a számunkra hasznosért érdemes és minden hasznos, ami bennünket fejlődésre, valódi változásra ösztönöz, örömet, meghittséget teremt az életünkben. A Turiyammal szándékom e változásra, változtatásokra ösztönözni a negyvenen túli asszonyokat, nőket, anyákat, hogy ők is megtehessék ezt gyermekeikkel és társukkal.

Jól bevésődött, ismerős és ettől kényelmes, ám haszontalan szokásaink számtalan problémát okoznak nekünk a mindennapokban. Ezek azok, amelyek idegességben, ingerültségben, feszültségekben, a testi fájdalmakban jelennek meg. Így nem véletlen, hogy egy-két régi szokás elhagyásával fellélegzünk a terhek nyomása alól. Így lehet ajándék egy-egy hasznos új szokás a rohanó élettempóban, melyekkel együtt testileg - lelkileg felszabadultabbá válunk és teret engedünk öngyógyító folyamatainknak. Hát íme váltsunk pozitív, hasznos új szokásokra, s mindezt most negyvenen túl is a Turiyammal!

1. Keljünk korábban, hogy beleférjen a reggelbe egy kis mozgás és légzésgyakorlat, vagy éppen egy nyugodt készülődés teázással. Könnyed, reggeli mozgás az ágyban: kezdjük jó alapos nyújtózkodással, majd üljünk fel és masszírozzuk meg a lábujjainkat, a talpunkat. Nyissunk ablakot és lélegezzünk mélyeket: ezt a nap bármelyik szakában megismételhetjük. Reggel üdítő, frissítő lehet egy jó tea, mint például a menta, de választhatunk egy magunknak tettszőt a bő kínálatból.

2. Határozzuk el, hogy a mai napon teret adunk az új lehetőségnek. Határozzuk el, hogy egész nap barátságosak, kezdeményezőek, együttműködőek leszünk. Viszont, ha eddig is így csináltuk, választhatunk más célokat, mint például az engedékenység magunkkal, vagy az oldottság.

3. A munkahelyen is módunkban van frissülni, ami nagyon hasznos, ha állunk, vagy a számítógép mellett kell üljünk egész nap! Néha mozgassuk meg a végtagjainkat: végezzünk vállkörzéseket, karkörzéseket, emeljük a térdünket, írjunk le köröket a csípőnkkel. Egyenes háttal üljünk a munkaasztalnál, így nem fáradunk. Ablak nyitása, légzés mélyen! Tartsuk észben és csináljuk meg újra és újra.

4. Igyunk vizet! Naponta szükségünk van min. 1 1 liter vízre. A friss, tiszta víz segít a fejfájáson, rossz közérzeten, fáradságon, emésztésünkön,a bőr szárazságán is. Sejtjeink, egész szervezetünk igényli a friss vizet, így mindig legyen nálunk tiszta víz.

5. A legjobb, ha saját magunk készítjük az ebédünket, hogy a munkahelyen azt együk, amit mi szeretnénk és jó étvággyal. Ismerjük a szeretettel készített étel varázsát?! Minden nap élvezhetjük.

6. Ne töltsük bevásárlással a munka utáni időt! Szervezzünk ehelyett nagyobb bevásárlásokat. A boltokban való fárasztó bolyongás helyett pedig válasszuk a levezető sétát, amikor kedvünkre nézelődhetünk, leülhetünk egy padra, végiggondoljuk a napunkat, vagy éppen meditálunk egyet csendesen.

7. Hagyjuk a tévét, helyette inkább készítsünk egy könnyű vacsorát, gyújtsunk egy gyertyát és vacsora közben kellemes zenét hallgassunk. Beszégessünk. Minden nap lehet ünnep! "

(Eredeti cím: Turiyam Wellness: Negyvenen túl is nyitottan - az írás a Turiyam tanításai közül való és a szerző készülő könyvének része, így egészben, vagy részben fehasználni, idézni belőle csak az erre való hivatkozással lehetséges és csak így!)

Segítünk

Segítünk a termékválasztásban