Ellentmondás?

Nagy súlyok, mégis hatékony regenerálódás. Hogyan lehetséges ez?

A most következő edzés-alternatívát leginkább egy futó edzéséhez hasonlíthatjuk, aki egy hosszú futóedzés után gyorsabban regenerálódik, ha sétál egyet, mintha leülne a pálya szélére. Séta közben a szívritmus és a légzés fokozatosan lelassul, a forró test fokozatosan hűl le.

Az antagonista izmok hasonló módon működnek, mint a kemény futóedzés után a gyaloglóizmok. Ezért lehet több húzódzkodást végezni széles fogással egy nehéz sorozat fekvenyomás után. Ugyanígy több fekvenyomásra vagyunk képesek a húzódzkodás után. A kétkezes súlyzóval végzett bicepszezés után a tricepsznyújtás bizonyos mértékben segíti a bicepszek regenerálódásást, és fordítva. A két izomcsoport felváltva történő edzése gyorsabb regenerálódást tesz lehetővé, és az izmok teltebbek, frissebbek és erősebbek maradnak.

A jobb regenerálódás két ellentétes mozgású izomcsoport edzésekor mindig érvényesül. És ha ez előnyös a bicepszek és tricepszek esetén, akkor természetesen előnyös a négyfejű combizmok és a lábbicepszek, valamint a mellizmok és a széles hátizmok esetében is.

Ha a lábbicepsz-gyakorlatot a guggolás vagy a tolópados gyakorlat előtt hajtjuk végre, akkor nagyobb súlyokkal dolgozhatunk, és több ismétlésre leszünk képesek, mintha külön-külön végeznénk ezeket a gyakorlatokat. Ez a módszer olyan hatásos, hogy testépítők és erőemelők nyugodtan alkalmazhatják - és néhányan valószínűleg alkalmazzák is - versenyidőszakban. Aki például fekvenyomó versenyen készül a "produkciójára", annak az utolsó bemelegítő szett leginkább evezés, lehúzás vagy húzódzkodás legyen, és ne fekvenyomás!

Segítünk

Segítünk a termékválasztásban