Fekete nadálytő

A gerinc és hátizomzat csodaszere rejlik a zord név mögött...

Volt egyszer egy parasztember, aki hosszú évekig dolgozott traktoron, és egy idő után erős gerincfájdalomra panaszkodott. Olyan nagy fájdalmai voltak, hogy nem tudott már dolgozni. Felesége mindennap borogatással kezelte: fekete nadálytőlisztből készült péppel és fekete nadálytőkenőccsel. Egy hónap múlva emberünk teljesen panaszmentes lett. Gerince és hátizomzata annyira regenerálódott, hogy tovább végezhette a munkáját. Érthető, hogy azóta nagy tisztelője a gyógynövényeknek, és lelkesen ajánlja másoknak is.

Nos, mindez nemcsak traktorosokkal fordulhat elő. Akár kemény súlyzós edzés, akár túlfeszített kerti munka, bútortologatás közben "emeltük meg magunkat", ismét azt tanácsoljuk, hogy - ha szükségesnek érezzük, persze az orvosi segítséget sem mellőzve - legalább kiegészítő kezelésként éljünk a természet adta kincsekkel. A fekete nadálytő mindenfajta csont-, ín- vagy izomtraumánál, ütéseknél, ficamnál, rándulásnál, zúzódásnál-húzódásnál ideális.

Fekete nadálytőliszt pépjének elkészítése:
Porrá őröljük a megszárított fekete nadálytövet. Aszerint, hogy mekkora a kezelendő felület, 50-100 grammot a porból egy kis tálban forró vízzel és néhány csepp salátaolajjal péppé keverünk. A pép először szálasodik, majd meglehetősen ragadós és gumiszerű lesz. A pépet melegen rákenjük a beteg testrészre, és előbb lenruhával, majd egy kis frottírtörülközővel letakarjuk. Az egészet kötéssel rögzítjük és 1-2 órán át vagy egész éjjel rajtahagyjuk. A pép könnyen eltávolítható. Utána a bőrt fekete nadálytőkenőccsel bekenjük.

Hamarosan észre fogjuk venni, hogy regenerálódnak az erősen igénybe vett ízületek, a túlerőltetett izmok és izomszalagok. Még a porckorong sérüléseit is gyógyítja, és sikerrel alkalmazták már sportolók az ugróízületek sérülése vagy teniszkönyök esetén.

Fontos: belsőleg nem ajánlott, mivel a májra toxikus (mérgező) hatású pirrolizidin-alkaloidot tartalmaz!

Segítünk

Segítünk a termékválasztásban