A feszes hasizomért I.

Hasizmunk az az izomcsoport, amelyen kellő energia-befektetéssel a legrövidebb idő alatt lehet látványos változást elérni. Az alább következő hasizomgyakorlatokkal pár hét alatt laposabb, feszesebb hasat varázsolhatunk magunknak.

A bemelegítéshez állva, felemelt karral nyújtóztassuk meg tagjainkat, majd egyik kezünket tegyük csípőre, a másikkal pedig oldalra nyújtózkodva felváltva nyújtsuk meg mindkét oldalunk. Oldalra hajolva végezzünk mindkét oldalon 25-25 döntögetést. Ügyeljünk rá, hogy felsőtestünk egy vonalban maradjon alsótestünkkel, ne dőljön előre.

Első gyakorlat: ez a mozdulat a hastáncosok egyik alapgyakorlata a haránt hasizmok beizzítására. Álljunk egyenesen, lábunk vállszélességben, térdünk kissé behajlítva, fenekünket tartsuk összeszorítva, és húzzuk magunk alá. Alsótestünk innentől végig mozdulatlan marad. Most derekunkat toljuk el vízszintes irányban oldalra, de felsőtestünk maradjon továbbra is egy vonalban alsótestünkkel, mintha két üveglap közé állnánk. Koncentráljunk a hasizmunkra, feszítsük be, miközben mindkét oldalra kitoljuk derekunkat 25-25 ismétléssel. 

Második gyakorlat: feküdjünk a hátunkra, kezünket tarkónkra téve emeljük fel fejünket. Egyik lábunkat nyújtsuk ki függőlegesen, a másik lábunkat húzzuk fel mellkasunkig, majd nyújtsuk ki, a földtől 20-30 centire. Ezt ismételjük meg ötvenszer, majd végezzük el a másik lábunkkal is.

Harmadik gyakorlat: a hátunkon fekszünk, egyik lábunkat függőlegesen kinyújtjuk, a másikat 20 centivel a föld fölött egyenesen nyújtva tartjuk. Felsőtestünkkel ebben a pozícióban végzünk 50 hasprést, majd lábat cserélünk.

Negyedik gyakorlat: mindkét talpunkat a földre helyezzük, és tarkóra tett kézzel végzünk 100 hasprést. A felsőtestnek nem kell sokat emelkednie, elegendő, ha pár centivel mozdul feljebb minden egyes kilégzéskor, de koncentráljunk erősen a hasizmok megfeszítésére.

Ötödik gyakorlat: Bal talpunk a földön, a másikat ráhelyezzük a bal térdünkre. Felsőtestünket a jobb térdünk irányába forgatva végzünk 25 hasprést, majd ugyanezt a gyakorlatot elvégezzük a másik oldalra is.

Nyújtás: hasunkra fordulunk, kifújva a levegőt, felsőtestünket a mellkasunk mellett lévő karunkkal feltoljuk, és pár másodpercig hagyjuk, hogy nyúljanak az izmok. Ismételjük meg még kétszer.

/Forrás : fittelet.hu /

Segítünk

Segítünk a termékválasztásban