Feszes női combok

Formálás és csiszolás a combizmokra hölgyeknek!

 

1. Lábnyújtás
A gyakorlat nemcsak a combizmok gyúrására, hanem a térdízületek bemelegítésére is kiváló. A combizom minél több irányból történő megdolgozása érdekében lábfejünk helyzetét minden egyes sorozatnál megváltoztathatjuk. Az egyik sorozatnál befelé fordított lábfejünk segítségével a comb külső részét tudjuk fokozottabban terhelni. A következő sorozatnál a kifelé irányított lábfej a comb belső részére helyezi a hangsúlyt. Ha a gyakorlatot úgy hajtjuk végre, hogy két lábfejünk párhuzamos, akkor a combizom középső részének edzése kerül előtérbe.

2. Hack-guggolás
Akik féltik a normál guggolástól a gerincüket, alkalmazzák a Hack-guggolást! A guggolás e módosított változata a comb alsó és középső részét foglalkoztatja igen erősen. Változtathatjuk a lábterpesz szélességét, a szűktől a közepesen keresztül a szélesig. Ez a gyakorlat a combon formás barázdákat alakít ki. A két lábfej állásának változtatása biztosítja a comb teljes fejlődését.

3. Kitörés
A vékony, de szépen barázdált comb cseppet sem tesz férfiassá. A nőies idomokhoz segít hozzá a kitörés. A nyak mögött mozgatott, gerincet terhelő kétkezes súlyzó helyett használjunk egykezes súlyzókat! A nyújtás hangsúlyozása érdekében kitöréskor álljunk tárcsára. Az ismétléseket végezzük váltott lábbal. Kétségtelen, hogy a kitörés elsősorban a comb felső részét és a farizmot fejleszti, azonban kiválóan alkalmas a comb egész elülső része definiáltságának fokozására, különösen akkor, ha nagy összpontosítással állandó feszülés mellett végezzük a gyakorlatot.

4. Újra lábnyújtás
De már másképp. Ezúttal kisebb súllyal, nagy ismétlésszámra törekedve hajtjuk végre a gyakorlatot. Meghatározott számú ismétlés után rövid pihenővel, nyújtásokkal szüntethetjük meg a combokban kialakuló égő érzést.

Minden esetben kapjanak kiemelkedő szerepet a lazító gyakorlatok! Az egyes sorozatok között jót tesz, ha a pihenőidőt nyújtással töltjük ki. A combfeszítő izmok nyújtása álló helyzetben történik, egyik lábfejünket hátulról megragadva a fenekünkhöz (vagy még inkább oldalt a csípőhöz) húzzuk és kitartjuk 10-20 másodpercig. A combhajlítók nyújtása során rádőlhetünk egy, a derék szintjével azonos magasságban levő padra úgy, hogy a láb teli talppal a földön marad.

Segítünk

Segítünk a termékválasztásban