A fitnesz-királynő kedvencei

Vanda Hadarean, az aktuális Miss Fitness World kedvenc gyakorlatait tesszük közzé. A világ legfittebb hölgye nem mellesleg 1992-ben a Barcelonai Olimpiáról is éremmel tért vissza, akkor tornában jeleskedett. Lássuk, milyen gyakorlatokkal tartja magát formában!

Döntve
Lábak csípőszélességben, térd behajlítva, miközben a felsőtestünket egyenesen előre döntjük. Kiindulóhelyzetben a karok előre lógnak, majd egykezes súlyzókkal a kézben oldalra emeljük őket vállmagasságig. Figyeljünk arra, hogy a lapockáink közben a gerincoszlophoz közeledjenek!

Kitörve
A kitörést már többször részleteztük. Arra figyeljünk, hogy jó nagyot lépjünk előre, a felsőtest maradjon egyenes, miközben a hátsó térd szinte érinti a talajt.

Féllábon
Helyezzük a súlyt az egyik lábunkra, másikat előrenyújtjuk, és a talajon levő lábat behajlítjuk. Mögöttünk matrac. Nagyon lassan leereszkedünk ülő pozícióba, és a hátunkra gördülünk, majd lendületből felállás.


Láblift
Ülő helyzetben egyik térdünket átkulcsoljuk, másik láb nyújtva. Utóbbit emelgetjük szép lassan, mindvégig a teljesen nyújtott helyzetet tartva.

Féllábon 2.
Egyik láb a mögöttünk levő padon, a másik dolgozik: behajlítjuk, majd felállunk, súllyal a kézben. Nem könnyű!

Lábemelés labdával
Térdelő helyzetben rátámaszkodunk egy labdára, egyik láb nyújtva hátrafelé (helyezhetjük padra is). A hátsó lábat emelgetjük, miközben a hát egyenes. A lábfej tartását változtathatjuk a különböző hatások érdekében.

Súlyemelés labdával
A képen látható módon elhelyezkedünk egy labdán, és a mellkasunk fölé emelt súlyt toljuk intenzíven felfelé.

Görgeteg
Lábak a labdán, vállszélességű kéztámasz a földön. Karhajlítás, majd nyújtás, és közben a térdet a mellkashoz közelítjük labdával együtt.Bicepsz
Ha van gimnasztikai szalagunk, akkor kiváló bicepsz- és tricepszgyakorlatot tudunk vele végrehajtani. Csípőszélességű terpeszben megtartjuk a szalagot és hátraereszkedünk, majd a kar erejével felhúzzuk magunkat.

Tricepsz
Lábujjhegyen, háttal a szalagnak veszünk újabb fogást, és a könyököt behajlítva előreereszkedünk.

Segítünk

Segítünk a termékválasztásban