A futócipő-vásárlás alapszabályai

Beszaladok, felpróbálom, megveszem... Miért kell ezt túlbonyolítani? Azért ha komolyan akarjuk venni a futást, erre is fordíthatunk kellő figyelmet.

1. Szánjon rá időt!
Fogadjuk el a tényt, hogy az igazi futócipőt nem fogjuk 5 perc alatt megtalálni. Próbáljon fel jónéhány csukát és hasonlítsa össze a különböző márkák, szaküzletek kínálatát. Ami drága, az nem feltétlenül lesz automatikusan hibátlan választás.

2. Vigye magával a régi futócipőjét!
Az igazán hiteles eladó ugyanis a cipő kopásából le tudja vonni a következtetéseket, hogy önnek milyen fajtát ajánlana leginkább, és jó esetben még a korábbinál megfelelőbbet is sikerül találni.

3. Lehetőleg este vásároljon cipőt!
Bár mi magunk 1-2 cm-rel alacsonyabbak vagyunk este, mint reggel, a lábunk méretére ez nem igaz. Fárasztó nap után épp a lábunk nő meg, akár fél számot is.

4. Vigyük magunkkal a betétet!
Amennyiben használunk cipőbetétet, ne hagyjuk otthon, mert a cipő és a betét szorosan összetartozik. Ha lehetőség van rá, végezzünk próbafutást, mert egy futócipő már az első alkalommal sem nyomhatja vagy törheti a lábunkat.

5. Csomagoljon zoknit is!
Hát igen, lassan már több dolgot viszünk magunkkal, mint amennyi újdonság hazakerül a végén, de érdemes a saját, leggyakrabban használt, megszokott vastagságú zokninkból is vinni egy párat (vagy legyen a lábunkon egy ilyen), mert a sportboltokban általában vastag zoknikban lehet próbálni.

6. Vegyen két párat, ha megfelelőt talált!
Ha hiszi, ha nem, az edzőcipőnek is regenerálódni kell a munka után, akárcsak önnek. Adjon neki kellő időt, hogy megteljék oxigénnel, felvegye az eredeti formáját, hogy aztán később ugyanazt a jóleső kényelmet tudja nyújtani. Addig is használja a másik pár cipőt! Így sokáig örömét leli majd az alapos kutatómunkával kiválasztott futócipőinek.

Segítünk

Segítünk a termékválasztásban