Harc az öregedés ellen

Az öregedés az élet része. Legalábbis az volt még nagyanyáink idejében. Azóta viszont nagyot változott a világ. A ráncok, az ősz haj, már nem a tisztes öregkort, a tapasztalatot, a bölcsességet jelentik, hanem rejtegetni való szégyenbélyeggé váltak.
A legtöbb ember mindent megtesz azért, hogy koránál fiatalabbnak látszódjon, s nemegyszer kilátástalan küzdelembe kezd az idő visszaforgatásáért.
A ráncok ellen fegyver szép számmal akad, mindenkinek a pénztárcájához mérten. Csodakrémek, ráncfeltöltő szérumok, kollagén injekciók, botox, vagy akár plasztikai sebészek kése is bevetésre kész az öregedés tüneteinek elhalványítására.

Bizony öregedni nem divat manapság. Ezt sugallják a filmek, a reklámok, s ezt látjuk, amikor a frissen plasztikázott médiaszereplők mimikátlan arcára nézünk. Ez a fiatalodási mánia mára olyan őrülethullámmá változott, hogy komoly gondot okoz Hollywood filmeseinek, ha egy idősebb női szerepre keresnek színésznőt. Először is a sztárok megsértődnek: hogy merészelik azt gondolni, hogy az ő üde szépségükkel öreget játszanak, másodszor: az állandó ráncfelvarrás és botoxkezelés egy idő után teljesen alkalmatlanná teszi a színész arcát arra, amire való: JÁTÉKRA. A megbénított izmok, a kifeszített bőr teljesen használhatatlan bármilyen emberi érzelem visszaadására, sokan még mosolyogni sem tudnak, nemhogy homlokot ráncolni. Így lassan nem marad más eszköze a filmeseknek, minthogy fiatal sztárokat öreggé maszkírozzanak egy-egy szerep kedvéért.Persze nem csak az öregedés ellen jó fegyver a sebészkés. Minden szépséghiba eltüntethető vele, s élnek is ezzel nagyon sokan. A legtöbb reflektorfényben álló embernek volt már egy vagy több plasztikai műtéte, bár legtöbben tagadják, s a jó génekkel, egészséges életmóddal, és a rendszeres sportolással magyarázzák, hogy orruk hirtelen két számmal kisebb lett, míg mellük a duplájára nőtt.A legszélsőségesebb példa erre Michael Jackson esete, aki az anekdota szerint helyes fekete férfiból ronda fehér nővé műtette magát. A legújabb hírek szerint már nem szépészeti célja volt az utolsó pár tucat műtétnek, hanem csak az arca épségét akarták megmenteni. Állítólag ugyanis az egyik orrplasztikája során fertőzést kapott, s a sebet húsevő baktérium támadta meg, amitől nem gyógyult rendesen az orra, sőt ki is lyukadt pár helyen. Ezt csak újabb és újabb műtétekkel tudták rekonstruálni, ami végül a mostani rémisztő archoz vezetett.

Kevésbé rémisztő, de látványnak ugyancsak meghökkentő az a néhány híres szépasszony esete, akik kontár orvos kezébe kerültek. Az ő ajkukon végzett szilikonos feltöltés eredménye még a legerősebb idegzetűeket is sokkolta. S hiába perelték az álorvost, az a műtétek után nyomtalanul felszívódott. S maradt a formátlan harcsaszáj és a visszataszító képek a bulvárlapok címoldalán.
Néhány híresség felvette a harcot, s hirdetik a természetes szépséget és a büszkén vállalt öregkort, de szavukat elnyomják a legújabb ránctalanító beavatkozások, és sikerdiéták körül csapott hírverések zsivaja. Mert bizony ez nagy üzlet, és az is marad mindaddig, amíg valaki elhiszi, hogy az ajánlott termékekkel kedvencéhez hasonlatossá válik. Aki - valljuk be -, nem is emberi lény, hiszen nincs rajta egy parányi ránc, egy anyajegy, egy kóbor szőrszál, egy kevésbé szabályos fog. Minden tökéletes rajta, ahogy ránk mosolyog a magazinokból. Az persze nem fontos, hogy mindez ügyes kezű szakemberek munkájának köszönhető, akik a kész képet napokig retusálva varázsolták isteni tökéllyé a korántsem tökéletes testeket. A lényeg az, hogy a fotó azt sugallja, te is lehetsz ilyen, csak kövesd a példám.De vajon megéri-e? A fiatalos külső nem biztos, hogy harmóniában áll a belsővel. Fiatal arc egy öreg lélekkel azt sugallja: valami megbomlott, valami nem az igazi. Önmagunkról hamis képet sugározva elveszítjük azt, amire igazán vigyáznunk kéne, s minden áron megtartani: az igazi emberi értéket.

/ forrás : zoldujsag.hu /

Segítünk

Segítünk a termékválasztásban