Hasizomgyakorlatok edzőtermen kívül

A hasizmok edzésére bármilyen gyakorlat megfelel. Ha gépkocsiban ülsz, vezetés közben húzd be a hasad és feszítsd meg. Fújj ki minden levegőt, és a hasadat tartsd behúzva 10-15 másodpercig. Képzeld el, hogy a köldököd a hátadhoz ér. Naponta legalább hatszor végezz 3-3 sorozatot 10-15 másodperces gyakorlatokból. Ha már jobban megy, a hasadat 30 másodpercig is behúzva tarthatod.

A másik kitűnő módszer a hasizmok megfeszítése: egyszerűen feszítsd meg a hasizmaidat, és számolj 10-ig vagy 15-ig, majd lazítsd el. Ha közben előredőlsz, a gyakorlat még hatásosabb. Ezt a gyakorlatot bárhol végezheted ülő testhelyzetben.

Teljesen más hasizomgyakorlatra van lehetőség, amikor támla nélküli széken vagy padon ülsz. Kapaszkodj a combjaidba, dőlj előre és teljes erőből feszítsd meg a hasizmaidat. Közben húzd is be a hasadat.

Ha ülő testhelyzetben vagy széken, padon vagy lépcsőn, akkor további lehetőség a térdek felemelése. Tegyük fel, hogy lépcsőházban kell várakoznod: van 5 egész perced, hogy elvégezz két vagy három szettet térdemelésből. Ülj a lépcső szélére, fogd meg a lépcső peremét. Hajlítsd be a lábad, a térded emeld fel egészen a melledig, közben a hasizmokat szorítsd össze. Amint a lábaidat leengeded, ne nyújtsd ki teljesen. Kissé dőlj előre. A kinyújtott lábad ne érjen a lépcsőhöz. Az a lényeg, hogy a térdek emelésekor a hasizmok mindig legyenek feszesek. Ez a gyakorlat egyébként tévézés közben is elvégezhető.

Íme még néhány helyzet, amikor simán hasazhatsz, ha kedved tartja:
- felülés, fordított felülés és lábemelés a parkban vagy az erdei tisztáson
- faágba kapaszkodva térdemelést végezhetünk
- séta közben a padon megpihenve sem muszáj minden porcikánknak pihenni...

A hasizmok edzéséhez tehát nem feltétlenül kell edzőterem. Ha mégis bővíteni akarod a lehetőségek szinte végtelen tárházát, nézz körül az egyfunkciósgépek között!

 

 

Segítünk

Segítünk a termékválasztásban