A józan ész uralma az izmok felett

Mi teszi a testépítőt képessé arra, hogy folyamatos fejlődését felmérje? A genetika, a doppingszerek, a szupervitaminok vagy a sajátos szellemi erők? A kedvező genetikai adottságok a rendkívüli izomzat felépítéséhez szükségesek, a megfelelő gének azonban csak a siker lehetőségének hordozói, de azt önmagukban garantálni nem képesek. Ha pedig a genetikai adottságok együttműködnek néhány alapvető fontosságú faktorral, "szinergizmusuk" halmozott hatása kiváló eredmények elérését mozdítja elő.

Világbajnokok tapasztalatai támasztják alá azt a tényt, hogy sikereiket előmozdító közös tulajdonságaik a pozitív tudatos összpontosítás fejlesztése és erősítése, valamint a józanság rendíthetetlen állapota, amely a bizalomra, a hűségre és az akadályok leküzdését, valamint a siker előmozdítását célzó intenzív akaratra épül.

A bajnokok kiemelkednek a "futottak még" kategóriából, mivel a gondolatot, hogy veszíthetnek, szüntelenül elhárítják maguktól. A siker lelki szemeik előtt megjelenő képe tudatukra állandóan termékenyítőleg hat, olyan igazán ösztönös emberek ők, akik nem engedik, hogy bármi is közéjük és végső céljuk közé álljon.

Ezek a bajnokok szó szerint arra a szintre jutottak, hogy képesek a sikert markuk szorításában látni és érezni. Valamennyi érzékük a siker eshetőségére hangolt és eredmények elérésére programozott. Mindennapi edzésük tudatos meggyőződéssel, önmegvalósításuk képének fizikai létrehozására irányul.

Az ilyen jellegű céltudatos összpontosítás kifejlesztése bármilyen edzési program hatékonyságát jelentősen fokozni képes. Komoly segítséget kaphatunk a célirányos táplálkozás betartásához is, ami nem egyenlő az éhezéssel! Hogy az intenzív napi edzés és diéta követelményeinek eleget tudjunk tenni, hatalmas töltésű ösztönző erővel kell rendelkeznünk. Az ösztönzés érdekében ismernünk kell a célt, hinnünk kell abban, hogy azt el tudjuk érni, és lennie kell bennünk a cél felé irányuló hajtóerőnek. A hit abból a tudatból fakad, hogy ha más képes volt rá, akkor bizonyára magunk is meg tudjuk csinálni. A hajtóerő serkenti a nagyság, az alak és az erő kialakítását és a cél elérését élvezetessé teszi.

 

 

Segítünk

Segítünk a termékválasztásban