Karcsú derék

A karcsú derék minden nő álma. Talán nem túlzás azt állítani, hogy a vékony derék hozzátartozik a nőies megjelenéshez, viszont sajnos ez az egyik olyan testrészünk, ahol legkönnyebben lerakódhat a zsír.A megvastagodott derék gyakran az ülőmunka egyértelmű jele. Létezik egy sor olyan gyakorlat és nyújtás, melyek célja, hogy a derekat hajlékonyabbá tegyék, kerületét csökkentsék, és viszonylag gyors eredményt hoznak.

Bemelegítés:

Az egyik legismertebb bemelegítő gyakorlat a törzskörzés. Álljunk kis terpeszbe, karunkat a fejünk mellett magasba nyújtva, törzsünket meghajlítva egy félkört írunk le felső testünkkel. 
A gyakorlat kezdetén vegyünk mély levegőt, majd a végén, ha felegyenesedünk fújjuk ki. Törzskörzés közben hajoljunk minél inkább jobbra, majd balra, miközben lefelé hajolunk, próbáljuk meg kezünkkel megérinteni a talajt. Végezzük el a gyakorlatot mindkét irányban háromszor, és közben lélegezzünk egyenletesen.A következő gyakorlat szintén a bemelegítéshez tartozik. Álljunk egyenes, zárt lábakkal. Hajoljunk előre, a levegőt kifújva, míg kezünkkel meg nem érintjük a talajt. Tegyük le kezünket a lábak elé, és a tenyerünkön kezdjünk el előre "sétálni", amennyire csak tudunk, anélkül, hogy a lábainkat behajlítanánk. Hasunkat húzzuk be. (Tulajdonképpen majdnem fekvőtámaszba érkezünk.) Majd kezdjünk el lábainkkal a kezünk felé lépegetni, és így a kiinduló helyzetbe érkezünk. Ismételjük meg háromszor-négyszer.Gyakorlatok:A leghatékonyabb és egyben legegyszerűbb gyakorlat a törzshajlítás. Álljunk válszélességű terpeszbe, a lábak legyenek egyenesek. Kezünket tegyük a csípőnkre, felső testünket hajlítsuk először jobbra, amennyire csak tudjuk, majd balra. Közben ügyeljünk arra, hogy csípőnk ne mozduljon el. Ismételjük meg a gyakorlatot mindkét irányban húszszor. Majd újabb sorozat következik, szintén húszszor, de ez alkalommal kezünket tegyük a tarkónkra. Az utolsó sorozat alatt karunkat fonjuk keresztbe a fejünk mögött, húszszor ismételjük.

Álljunk terpeszbe, lábaink legyenek egyenesek. Kezünket nyújtsuk a magasba, fejünk mellett, majd törzsünket hajlítsuk előre jobbra fordulva, és jobb kezünkkel érintsük meg bal bokánkat, másik kezünket közben tartsuk testünk mellett. Maradjunk előre hajolva és érintsük meg a bal bokát is, közben forog a törzsünk. Anélkül, hogy felemelkednénk ismételjük meg mindkét irányban tízszer. 
Fontos, hogy a gyakorlatokat behúzott hassal végezzük.A hulla-hopp karika használata is igen hatásos, és ráadásul javítja a testtartást. Könnyen megtanulható, és napi 5 perces gyakorlattal két hét alatt egy centiméterrel csökkenhet a derék- és csípőbőség. Később emelhetjük a napi adagot 10-15 percre. Akár zenére is végezhetjük.Előfordul, hogy nem is annyira a derekunk, csípőnk a széles, hanem túl keskenyek vállaink, és a hátunk. Ezért az összhatás olyan mintha derekunk vastagabb lenne a kelleténél. Ebben az esetben az úszást javasolják a szakemberek. Egész testünket megmozgatja, kiválóan erősödik vállunk és hátizmaink, és hozzájuk képest (az egyébként sem vastag) derekunk vékonyabbnak fog tűnni.

/ forrás : holgyforum.hu /

Segítünk

Segítünk a termékválasztásban