Karcsú, feszes karok hölgyeknek

Nem kell nagy súlyokat emelgetnünk, ha szép karokra vágyunk. Elég naponta negyedóra, egy kétkilós kézi súlyzó, és néhány egyszerű gyakorlat.

Bár a nők többsége nagyobb figyelmet fordít a csípő, a comb és a popsi formálására, a felsőtestet és a karokat sem szabad elhanyagolni. Ezeken a területeken is lerakódik a felesleg, és egyáltalán nem mindegy, hogyan mutat rajtunk egy rövid ujjú vagy egy szűk, hosszú ujjú felső!

A karokon elhelyezkedő izmok kevésbé vesznek részt testünk működésében. Szemben például a törzs többi izmával, amelyek ereje, jó állapota elengedhetetlen például a gerinc egészséges működéséhez, vagy a mozdulatok végrehajtásához. A kissé gömbölyödő karizmok fiatalságot, lendületet, de főleg egészséget sugároznak.

A kargyakorlatokat otthon gyorsan, egyszerűen elvégezhetjük, nem kell hozzá más, csak egy pár egy-, vagy kétkilós kézi súlyzó, egy kis hely és némi kitartás. Fontos, hogy tornázás előtt mindig melegítsük be az izmokat, ízületeket néhány karkörzéssel és karhajlítással, a gyakorlatok után pedig ne feledkezzünk meg az alapos nyújtásról.

Oldalemelés
Álljunk vállszélességű terpeszbe, és vegyük a fel a súlyzókat. Emeljük meg először egyiket, majd a másikat vízszintesen vállmagasságig. Végezzünk felváltva 2x8 ismétlést, majd páros karral még 2x8 ismétlést.

Előreemelés 
Álljunk ismét vállszélességű terpeszbe, és vegyük kézbe a súlyzókat. Emeljük meg mindkettőt előre vállmagasságig, majd engedjük vissza. Végezzünk belőle 3x8 ismétlést.

Bicepszhajlítás
Álljunk laza terpeszbe és vegyük mindkét kézbe a súlyzókat. Emeljük meg először az egyiket, majd a másikat a vállig, 2x8-szor. Ezután emeljük meg mindkettőt egyszerre, és csináljunk még további 2x8 ismétlést. Ügyeljünk rá, hogy a súlyzó leengedésekor igyekezzünk minél jobban kinyújtani a kart, hogy az izom a lehető legnagyobb mozgástartományban dolgozzon.

Tricepsznyújtás 
Az egyik legkényesebb és leggyengébb pont a tricepsz, tehát nem árt kicsit megdolgoztatni. Álljunk haránt terpeszállásba, és a felsőtesttel enyhén dőljünk előre. Vegyük az egyik kézbe a súlyzót, és emeljük a vállhoz, majd nyújtsuk ki hátra, miközben megfeszítjük a tricepszet. Végezzünk mindkét karral 3x8 ismétlést.

Súlyzók otthoni edzéshez

Segítünk

Segítünk a termékválasztásban