Konditermek tiltott szerei

Az egészséges életmódra nevelés dicséretes következménye a testépítő szalonok számának megszaporodása. Nem ritka azonban, hogy látogatóik minél kevesebb munkával szeretnének minél nagyobb izomtömeg birtokosaivá válni. Ennek érdekében tiltott szerek, ún. anabolikus szteroidok használatához folyamodnak.

Az anabolikus szteroidok /pl.: Nerobol, Stromba, Reatbolil, Anabolex/ a tesztoszteron félszintetikus származékai, melyek elősegítik a fehérjék tárolását, megtartását, és gátolják a fehérjevesztést, tehát pozitív nitrogénmérleg létrehozásával gyorsítják az izomszövet képződését. Ezen "'jótékony" hatások mellett azonban a szervezetben vizet tartanak vissza, ami ödéma-képződés veszélyével jár.

A bőrfertőzések is gyakoribbak, valamint az arra öröklötten túlérzékeny személyeknél kifejezett sárgasággal járó epe-kiválasztási zavart, ritkábban a májon belüli hajszálerek tágulatát okozzák. Májgyulladás és májsejt-elhalás alig, vagy egyáltalán nem jön létre. A betegség tünetei? Kínzó viszketéssel járó sárgaság, étvágytalanság, fogyás. A sárgaság a gyógyszer elgahyása után hosszabb-rövidebb idő alatt magától megszűnik.

/www.vital.hu weboldal nyomán/

Segítünk

Segítünk a termékválasztásban