Masszírozással a narancsbőr ellen

Tudta, hogy a masszázskezelés valóban segíthet megszabadulni a narancsbőrtől? Nem kell több tízezer forintot kiadnia egy-egy cellulitisz kezelésekre, hiszen a legújabb kutatások szerint egy jól alkalmazott masszázs éppen olyan hatásos lehet! De hogyan hat a masszázs a narancsbőr ellen?

Milyen hatással van a masszázs a cellulitiszre?

1. A masszázs serkenti a véráramlást, és ezáltal biztosítja, hogy a sejtek elég tápanyagot kapjanak ahhoz, hogy megfiatalodjanak, és immár több oxigénhez jutva megújuljanak. 2. A narancsbőr elleni masszázs meglazítja a zsírszöveteket, megkönnyítve a szervezet számára a lebontásukat. 3. Így azt is elősegíti, hogy a combok felülete egyenletesebbé váljon. 4. A masszázs segítségével gyorsabb lesz a folyadékáramlás, és a szervezet könnyebben szabadul meg a sejtekben feleslegesen felhalmozódó vízmennyiségtől. 5. A cellulitiszmasszázs következtében a sejtek között felhalmozódó mérgező anyagok is elmozdulnak. Masszázs nélkül ugyanis megülnének a sejtek között, és nemcsak hogy károsítanák a sejteket, de a nem kívánatos narancsbőrt is látványosabbá tennék. Még meggyőzőbb lesz az eredmény, ha masszázs előtt narancsbőr-elleni krémet vagy olajat használunk.

A masszázs alapját mindössze ötféle mozdulat képezi, melyeket kedvünkre variálhatunk vagy akár ezekre támaszkodva új, egyéni fogásokkal is kísérletezhetünk.

Simítás: tenyérrel, ujjakkal, egyik vagy mindkét hüvelykujjal végzett hosszú, de feszes mozdulat.

Gyúrás: a hús, az izmok gyúrását jelenti, mint amikor kenyértésztát dagasztunk.

Dörzsölés: általában kisebb-nagyobb körkörös mozdulatokkal végezzük. Ugyanúgy, mint a simításnál, itt is a tenyerünket, ujjunkat vagy hüvelykujjainkat használjuk.

Ütögető: lényege a "verő" mozdulat, melyet ujjheggyel, csuklóval, ököllel, tenyér élével vagy könyökkel végezhetünk.

Vibráció: legtöbbször ujjheggyel vagy a kéz egyéb részeivel végezzük

Segítünk

Segítünk a termékválasztásban