Mayr-kúra megtisztulóknak

A kúra a nevét az osztrák orvos-kutatóról, Dr.F.X.Mayr-ról (1875-1965) kapta. Ő volt az első, aki rámutatott az emésztőrendszer és az egészség közötti okozati összefüggésekre.

Akár megelőzési, akár kezelési céllal alkalmazza a Mayr-terápiát, túlsúlyának leküzdésében, vagy annak harmonizálásában, az életerő, vitalitás, teljesítőképesség növelésében segíteni fog.

Hogyan hat a Mayr-kúra?

A szakember számára a testtartás (a hanyag, kifo-lordotikus vagy az ún. kacsatartás; a lapos hát, stb.) már rengeteget elárul a lehetséges bajokról, belsőszervi problémákról.

A három hétig tartó normál, és a négy hetet igénybevevő teljes kúra elvei egységesek és egyszerűek. Az emésztőrendszer rendszerezett, a kúra során monotonná tett igénybevétele tehermentesíti az emésztőrendszert, védi azt, és nyugtatólag hat az idegrendszerre.

Az első 4-5 nap a bevezető időszak, amely kevés, könnyen emészthető ételek fogyasztásával, sok ivással jár, amit az egyénre szabott kúra követ. Az emésztőtraktus kímélésének egyenes következménye a szervezet öntisztító folyamatainak beindulása, az emésztőmirigyek fokozott és rendszeres működése, ami a test teljes megtisztulását eredményezi.

A harmadik alapelv pedig a résztvevő étkezési szokásainak átalakítása, folyadékfogyasztásának beállítása, a rendszeres, alkatának megfelelő, személyreszabott étrendre való tanítás.

Kinek ajánlott?

Mindazoknak, akik emésztőszervi, szív-, és érrendszeri betegségekben szenvednek, de eredményt nyújt azok számára is, akik:
-hormonális problémákkal küszködnek 
-anyagcsere zavaraik vannak (pl. diabetes)
-reumatikus, izületi bántalmaik vannak
-allergiásokDe kiemelkedő hatással bír a kúra szépségápolási területen is, hiszen a bőr megtisztulásával, felüdülésével jár; és segít különféle nőgyógyászati bajok, elsősorban a meddőség leküzdésében.

Kúra alatti napirend

Reggel: éhgyomorra igyuk meg a langyos keserűsót (2dl vízbe 1 teáskanál)

Reggeli torna: minimum 15 perc

Reggeli toalett: száraz bedörzsölés, (lábtól kezdve, felfelé haladva dörzsölje át testét puha frottírtörölközővel, hogy felpezsdítse vérkeringését), tusolás végén váltott zuhany

Reggeli: előzőleg már elkészített zsemlét alaposan rágja meg, majd amikor az édeskés ízű étel pépessé vált, nyelje le egy teáskanál tejjel/joghurttal. Legalább 20-30 percet szánjon a nyugodt étkezésre!

Délelőtt: fogyasszon bőségesen teát, ásványvizet, folyadékot

Ebéd: zsemle, tej (soha ne álljon neki az étkezésnek zaklatottan, feszülten), ha van lehetősége, pihenjen evés után egy melegvizes palackkal a hasán, a mája fölött (ezzel aktívabbá teszi a méreganyagok kiválasztását), majd sétáljon néhány percet (hogy a méreganyagok a véráramba kerüljenek, könnyebbé váljon kiválasztásuk)!

Délután: bőséges folyadékfogyasztás (tea, víz), torna, gimnasztika, séta

Este: vacsorára fogyaszthat ismét zsemlét, tejet, de rágja meg alaposan, ne felejtse, az emésztés a szájüregben indul. Addig forgassa a szájában a falatot, amíg „olvadni” kezd.
Feltétlenül tornázzon, és ha délben elmulasztotta volna, most, tegyen a hasára melegvizes palackot. Előtte azonban ismét alkalmazza a reggeli bedörzsölést, majd tusolást, amelyet hidegvizes tusolással zár.

Legkésőbb 10 órakor feküdjön le, ne nézzen TV-t, és ne is olvasson érdekfeszítő könyvet! Lazítson, relaxáljon!

Jótanácsok kúra utáni időszakra:

-A kúra utáni hetekben kerülje a hüvelyesek, káposztafélék, paprika, hagyma, friss ill. magos kenyerek fogyasztását.
-Ne egyen túl sokat, túl sósan, túl meleget, túl későn, túl zsírosan, túl gyorsan!
-A mesterséges üdítőitalok helyett fogyasszon vizet, teát!
-Mozogjon sokat, legyen sokat szabad levegőn!
-Aludjon sokat!
-Iktasson be hetente egy léböjt napot vagy gyümölcsnapot!

Segítünk

Segítünk a termékválasztásban