Melyiket válasszam? - I. rész

Ismerkedjünk meg a különböző típusú otthoni gépek jellemző sajátosságaival, hogy minél könnyebben ki tudjuk választani a nekünk leginkább megfelelőt. Elsőként az evezés, a lépcsőzés a bringázás kerül terítékre...

Evezés

Ha nap mint nap gyakoroljuk, könnyen belátható, hogy a kondíció megtartásának egyik legkiválóbb módját az evezés kínálja. A lehetőségek tárháza meglehetősen széles, a kezdők ugyanúgy örömüket lelhetik benne, mint akik világszínvonalon űzik. A "szobaevezés" Tunturi módra pedig igazán nem nevezhető szamárnak ló híján, nem gyenge csónakpótlék, hanem az evezés valódi élményét hozza otthonunkba, tökéletesen "lekopizva" az eredetit. Olyan átmozgatást biztosít, ahol minden izomcsoportunkat be kell vetni a gép működtetéséhez, ahol az izmok összehangolt munkát végeznek, méghozzá nemcsak egymással, hanem a tüdővel is jól kooperálnak. Látványosan fejlődik a hátizom, de közben a hasat és a lábakat is ugyancsak megdolgoztatjuk, hogy a karokról ne is beszéljünk.

Tunturi evezőpadok 
Bremshey evezőpadok
Finnlo/Hammer evezőpadok
Robust evezőpadok

Lépcsőzés

A lépcsőzés előnyben részesítését leginkább az aerobic-ot kedvelők népes táborának szokták tulajdonítani, pedig bárki meggyőződhet róla, hogy még ennél is népesebb tábor igényeit is képes kielégíteni. Nem olyan egyszerű mutatvány tartósan nyomni és nyomni és nyomni felfelé, az Eiffel-torony csúcsáig. Amellett, hogy irdatlan mennyiségű energiát égetünk el, a lábizmok gyors és harmonikus fejlődése is biztosított. Ha alacsonyabb fokozatot (gyengébb ellenállást) választunk, viszont cserébe a tempót megnöveljük, akkor a vérkeringésünket erősítjük. Ha a nagyobb ellenállás irányába indulunk el mérsékeltebb tempó mellett, akkor izomtömegnövelésre számíthatunk, és erősödik a hát, javul a tartás.

Tunturi lépcsőzőgépek

Szobakerékpár

A tekerés még mindig az otthoni edzés legkedveltebb formája. Az oka talán a "kellemest a hasznossal" elv lehet, de ezt mindenki döntse el maga. Az tény, hogy a széles kínálatban mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb darabot, és feltétlenül érdemes élni azzal a lehetőséggel, hogy személyre szabott igények is kielégíthetők. Ne érjük be kevesebbel, mint amilyenre pont nekünk szükségünk van, mert nem nyújt majd valódi élményt egy méreten aluli vagy túlméretezett szerkezet.

A szobabringázás kíméli az ízületeket, erősíti a szívünket, csökkenti a vérnyomást, elégeti a felesleges zsírt, felturbózza a lábizomzatot és nem utolsósorban az általános kondíciót is javítja.

A Tunturi kínálatában a legkülönfélébb kerékpárok és ergométerek megtalálhatóak.

Mi az az ergométer? 
Olyan szerkezet, amely pontos, számszerű adatot képes adni az edzés alatt nyújtott teljesítményünkről. Miért fontos ez a Wattban közölt adat a végeredmény szemontjából? Pontosan behatárolhatjuk és tesztelhetjük is a kondíciónkat, felépíthetjük az edzésprogramunkat a fokozatosság elve alapján, tudatosan. Fontos szempont az ergométer kiválasztásánál, hogy az előírásoknak megfelelően 100%-ig kalibrált darabot válasszunk... kínálatunkban ilyeneket találnak. A Tunturi - nem mellékesen - már 40 évvel ezelőtt bevezette a piacon az első otthoni ergométert, vagyis nem vagyunk híján a tapasztalatoknak.

Tunturi szobakerékpárok
Bremshey szobakerékpárok
Robust szobakerékpárok

Segítünk

Segítünk a termékválasztásban