Mennyi idős a testem?

Kicsit könnyedebb témát választottunk most, amit talán sokan fejcsóválva mosolyognak majd meg. Egy próbát azért megér a most következő teszt, mert ha másra nem jó, arra bizonyosan, hogy minél többen elhiggyük: erősek vagyunk és sokáig élünk...

Naptári életkorunk mellett valamennyiünknek megvan a biológiai életkora. Mert a biológia, és nem a személyi igazolvány határozza meg, hogy mennyire érezzük jól magunkat a bőrünkben.

25 éves korban nemigen van különbség a naptári és biológiai életkor között. 15-20 évvel később azonban a helyzet már megváltozik, az ember szervezete akár évekkel is idősebb lehet valódi életkoránál, és persze fiatalabb is! Akár azért fiatalabb, mert ésszerűen élt, akár azon szerencsések közé tartozik, akiket erős szervezettel áldott meg a sors.

Ha kíváncsiak vagyunk, hogy egy nagyon egyszerű módszerrel hogyan nyerhetünk képet a biológiai életkorunkról, végezzük el az alábbi gyakorlatokat! Ezek vizsgálják a bőr regenerálódóképességét, a látóképességet, a szervezet erejét és a reagálóképességet.

1. Csípjük össze a kézfejünkön a bőrt körülbelül egy félpercnyi időtartamra. Mennyi időre van szüksége a bőrnek ahhoz, hogy normális színét visszanyerje?
- 1 percre: 3 évet levonhatunk valódi életkorunkból
- 3 percre: ez a normális, függetlenül a kortól
- 5 percre: 3 évet hozzá kell adnunk valódi életkorunkhoz

2. Milyen közel kell tartania olvasás közben a könyvet a szeméhez?
- 10 cm-re: mínusz 3 év
- 20 cm-re: normális
- 25 cm-re: plusz 2 év

3. Ötször dobjunk fel egy vonalzót vízszintesen a levegőbe. Hányszor sikerül elkapni?
- ötször: mínusz 4 év
- kétszer: normális
- egyszer vagy egyszer sem: plusz 3 év

4. Mennyi ideig tud biztosan állni egy lábon?
- egy percnél tovább: mínusz 3 év
- 40 mp-ig: normális
- 40 mp-nél rövidebb ideig: plusz 3 év

Segítünk

Segítünk a termékválasztásban