Minőségi edzés otthonában

Eddzen amikor csak akar- az otthonában, bármikor és bármilyen időjárásban,- természetesen Tunturival. Ha Tunturi terméket vásárol, akkor tudja, hogy minőségbe fektet. Innováció, minőség és formatervezés Skandináviából. A Tunturi segít kiválasztani az Önnek megfelelő kondicionáló gépet.

Az egészséges táplálkozás és diéta önmagában nem elég. Ki kell egészíteni a megfelelő mozgással!

A cardio gépeken történő aerobic gyakorlatok nagyon sok pozitív változást eredményeznek a testben, aminek számos jelét tapasztalhatjuk, mint például az alacsonyabb szívritmus, jobb fizikai teljesítőképesség, súlycsökkenés valamint a szív és érrendszeri megbetegedések veszélyének csökkenése. Az aerobic gyakorlatok a következő pozitív hatással lehetnek a szívre, az érrendszerre és a tüdőre:

ˇ A szív bal kamrája megnő és a kamra falak, megvastagodnak.

ˇ A szív teljesítő képessége megnő nyugalmi, illetve terhelt állapotban, elsősorban nagyobb méretének és összehúzódási kapacitásának köszönhetően.

ˇ A nyugalmi és a maximális szívritmus, valamint a vérnyomás csökken.

ˇ Megnövekszik a vérplazma mennyisége. Ez javítja a vérkeringést, amely növeli az oxigén felvételét és a test hőszabályozást.

ˇ A szív megnövekedett pumpálási kapacitásának, valamint az izmok fokozottabb oxigén felvételének köszönhetően az izmokhoz szállított maximális oxigén mennyiség megnő.

Nyugalmi állapotban alacsonyabb lesz a légzésszám, de a gyakorlatok elvégzése közben esetleg többet lélegezhet.

A cardio gépeken történő edzés előtt mindenképpen melegítsen be. A bemelegítés felkészíti a testet az edzésre, célja hogy biztosítsa az edzés kellemes és biztonságos elvégzését. A bemelegítést kis erőfeszítéssel, olyan mozgásformákkal ajánlott elvégezni, mint a sétálás, kocogás, szobakerékpározás, lépcsőzés, elliptikus vagy az evező gépen való edzés. A bemelegítés rövid időtartamú, körülbelül 10 percig tart, amíg a test enyhén izzadni kezd, de sosem szabad fáradtnak érezni magát utána. A bemelegítés befejezéseként ajánlott az izmok nyújtása. Az izmok nyújtásának periódusai 5-10 másodpercig tartanak.

A Tunturi cardio gépeinek használata során több olyan új megoldással találkozhatunk, mely az olykor megerőltető edzést is élvezetessé tudja varázsolni. Ilyen a beépített MP3 lejátszó, mely segítségével a zene üteme az előre megadható pulzusérték alapján változik, ezzel is segítve a pulzus érték megfelelő szinten tartását, azaz a pulzuskontrollt.

A Tunturi ergométerein a T-Ride program segítségével kiválaszthatjuk milyen terepen szeretnénk edzeni, továbbá megadhatjuk az adott terepen a start és célpontunkat. A terepviszonyokat (emelkedő, lejtő) nyomon tudjuk követni a kijelzőn, a nehézségi szint pedig a terepviszonyok alapján változik, élethű szimulációját adva a valódi terepen történő edzésnek. Lehetőségünk van még egy nyolc fokozatú váltó segítségével a kerékpárokhoz hasonló módon váltani is.

A terepviszonyok még élethűbb érzékeltetésére szolgál a Tunturi T-Road programja, mely a kijelzőn video formájában mutatja is a tájat, ahol éppen edzünk. Lehetőségünk van több táj közül is választani, melyek adatai a gép komputerébe csatlakoztatható pendrive-on vannak tárolva. A Tunturi tervei között szerepel több ország tájegységének, ezen a módon történő rögzítése, melyek a későbbiek során az Interneten keresztül letölthetőek lesznek. A T-Ride programhoz hasonlóan itt is lehetőség nyílik a nyolc fokozatú váltó használatára

Segítünk

Segítünk a termékválasztásban