Mozogjunk!

1. Ha nehézséget okoz, hogy időt szakíts a gyaloglásra vagy kocogásra, oszd szét. Három tízperces menet ugyanolyan egészségi előnyökkel bír, mint egy harmincperces. Próbálj beiktatni egyet, mielőtt munkába mész, egy jó tempós sétát ebédidőben, és egyet vacsora után.

2. Az edzés segít abban, hogy egészségesen étkezz. Azok, akik legalább 3 órát edzenek hetente, a felmérések szerint kiegyensúlyozottabban táplálkoznak, és kétszer is meggondolják, mielőtt bűnbe esnének.

3. Soha ne felejtsd el: a kalória az kalória. Rendszeres mozgás mellett több szénhidrátot bír el az étrended a hízás veszélye nélkül.

4. Mivel minden film közben legalább három-négy egyenként 5 perces reklámszünet van, használd ki ezt az időt, végezz pl. hasizomgyakorlatokat. Háromszor öt perc tisztességes hasprés rengeteget csökkent a derékméreteden!

5. A megfelelően karban tartott test jó hatással van a szexuális életre: növeli a vágyat, a teljesítőképességet, és önbizalmat ad.

6. Találd meg a megfelelő időt a testmozgásra. Ha a neked jóleső napszakban mozogsz, az edzés energiával fog feltölteni, és nem leszel fáradt tőle. Kísérletezz, nézd meg, neked mikor a legjobb, írd fel, mikor mennyit edzettél, és hogy érezted magad utána.

7. Ha tudatos időbeosztás szerint edzel, mindig akad alkalom levezetni a stresszt. 

8. Felmérések szerint a heti háromszori edzés csökkenti a rossz koleszterin és növeli a jó koleszterin mennyiségét, így csökkenti a szívbetegség és az infarktus kialakulásának kockázatát.

9. Az intenzív, gyakori testmozgás segít abban, hogy mélyen és nyugodtan aludj, könnyebben lazíts, ha arra van szükséged, és általában hangulatjavító hatása van.

10. Az öregedéssel járó normális tünetek nagy része betudható a testmozgás hiányának. Rendszeres edzéssel megelőzhető többek között a csontritkulás, az izületi problémák, a keringési zavarok, de még a menopauza számos tünete is.

11. Aki rendszeresen mozog, máshogy tartja magát. A jó testtartással pedig 5 kilóval könnyebbnek és 10 kilóval vékonyabbnak látszol, mivel megnyújtja a tested és vékonyabbnak látszik a derekad is.

Segítünk

Segítünk a termékválasztásban