Negatív tényezők legyőzése

Mitől lehetünk megmagyarázhatatlan mélyponton?

Semmi extra nem történt, még az alvásunk is nyugodalmas volt, front sincs, arra persze amúgy sem vagyunk érzékenyek, de akkor mitől ez a levertség? Miért nincs kedvünk mozogni? Meleg van, az tény, de sajnos ezen kívül is létezik egy jó széles skálája a nehezen megfogható tényezőknek, amelyek bármely kombinációja létünk állapotát befolyásolja. Hogy a helyzetet jobban megvilágítsuk, soroljunk fel néhány lehetséges elemet, melyek a mélyponttal vívott küzdelmünkben ellenfélként bukkanhatnak fel:

- Táplálkozás, étrend. Túl sok zsír, túl kevés szénhidrát, túl sok cukor, szokatlan ételek fogyasztása (valljuk be, ez ilyenkor nyaralások alkalmával bőven előfodulhat). Ezek az anyagcserét összezavarhatják, sőt: rombolják az energiaszintet és gátolják az izmok növekedését.

- Edzési szint. Túl sok és/vagy túl sokrétű, túlságosan hosszú ideig tartó edzés, elegendő mennyiségű pihenés beiktatása nélkül.

- Lassú fertőzések. Nátha, fogbetegség, enyhébb ételmérgezések, melyek szinte alig érzékelhető testi fájdalommal járnak, vértolulást okoznak, kisebb fejfájással, levertséggel járnak.

- Kisebb sérülések. Ezek egész egyszerűen a teljesen akaratlagos teljesítőképességet csökkentik le.

- Stressz. Finom kis hatások adódnak össze, melyek szervezetünk fizikai, érzelmi és szellemi alapját kezdik ki.

- Negativitás. A levertség érzése, minden különösebb látható ok nélkül.

Ezeknek az alattomos hatásoknak az ismerete olyan erővel tölthet fel bennünket, hogy könnyedén felülkerekedhetünk rajtuk és minden vállalkozásunkban sikeresek lehetünk.

Segítünk

Segítünk a termékválasztásban