A nyírfakéreg

A nyírfakéreg széles skáláját tartalmazza a biológiailag aktív öszetevőknek.

Nemrégiben kidolgoztak egy korszerű eljárást a nyírfakéreg felső rétegében található értékes növényi összetevők kivonására. A termék- szárított nyírfakéreg kivonat- fő hatóanyaga a betulin (betulinol), mely 70 %-os koncentrációban található az extractumban. A betulin az a vegyület amely védi a nyírfa kérgét és ez adja a jellegzetes fehér színét is.

A kutatások,melyeket Oroszország vezető egyetemein és kutatóintézeteiben végeztek, bebizonyították,hogy a nyírfakéreg kivonat számos egyedülálló tulajdonsággal rendelkezik.

Adaptogén:
Megkönnyíti a szervezet alkalmazkodását a külső környezet káros hatásaival szemben, mint pl. szennyezett környezet, stressz, fizikai és szellemi túlterhelés, egészségre káros munkahelyek (vegyi üzemek stb.) és időjárásváltozások.

Immunomodulátor:
Megerősíti a szervezet saját védekező képességeit a betegségekkel szemben, megkönnyíti és felgyorsítja a betegségek lefolyását és segít megelőzni a szövődményeket.

Antioxidáns:
Az extraktum összetevői semlegesítik a szervezetbe került káros szabadgyököket, melyek előidézik a szervezet idő előtti öregedését, immunhiányos állapotot idéznek elő, továbbá elősegítik a szív- és érrendszeri, onkológiai és más betegségek kialakulását. A szervezetre káros szabadgyökök a külső környezetből kerülnek be a testünkbe, a hosszan tartó napsugárzás következtében, cigarettafüst, kipufogógázok, növényvédőszerek, tartósítószerek és szintetikus gyógyszerkészítmények által.

Méregtelenítő:
Segít semlegesíteni és kiüríteni a szervezetből a salakanyagokat.

Vérzsír normalizáló:
Pozitív hatást gyakorol az erekre, növeli az érfal rugalmasságát, javítja a vérkeringést.

Az extraktum antioxidáns, antihypoxáns és hepatoprotektív (májvédő)
aktivitása lehetőséget nyújt az élsportolók körében való alkalmazásának, mivel fennáll a hypoxia előfordulása a nagy fizikai terhelések miatt, továbbá az anyagcsere folyamatok felgyorsulása miatt a máj is nagy terhelésnek van kitéve.

A kivonatot hamarosan megtalálhatja a kizárólagos hazai forgalmazó kínálatában.

Segítünk

Segítünk a termékválasztásban