Tárogatás mellgépen

Mihez kezdjünk frissen beszerzett Robust Néro lapsúlyos fitneszcenter? Egyáltalán miért jó, ha mindig kéznél van egy ilyen szuper gépezet, amikor csak kedvünk szottyan erősíteni? Többször volt már szó róla, milyen hatalmas izomcsoport feszül a mellkasunkon. Nem elég a fekvenyomás, ha igazán szépen kidolgozott mellizmokat szeretnénk. Kétségtelen, hogy sokkal könnyebben reagál a mell az ingerekre, mint mondjuk a comb vagy a vádli, de néhány fekvenyomás nem eredményez "mellbedobásos" győzelmet. Ennél több kell.

A tárogatás nagyszerű gyakorlat, mert a végletekig kifárasztja a mellizmokat. Igaz, hogy a mellre végzett erőgyakorlatok után másodlagos szerepet tölt be, de a megformáltságban döntő jelentőséggel bír.

A gépen, ülő helyzetben végzett tárogatást közvetlenül a vízszintes padon végzett tárogatás után iktassuk be edzéstervünkbe. Talán úgy fogjuk érezni, hogy nem jelent akkora kihívást, de a végén jön a meglepetés. Hatásossága ugyanis abban rejlik, hogy itt nem kell spórolnunk a súlyokkal. Bár gyakran emlegetjük, hogy a brutál súlyok helyett inkább a helyes végrehajtásra törekedjünk, ám ezen a gépen sokkal több ismétlést tudunk végrehajtani nagy súlyokkal, hiszen nem kell törődni az egyensúlyozással, mint a kézisúlyzók esetében. Ráadásul a Kettler Axos Fitmaster lapsúlyos gép optimalizált ergonómiája, kényelmes ülése, háttámlája, illetve védőborítása szinte marasztal, hogy csináljuk tovább, ne adjuk fel.

Ez a fajta tárogatás inkább a belső mellet fejleszti, mint a mell és váll közötti területet. Kísérjük figyelemmel az égető érzést, mely a toroktól húzódik lefelé, végig a mellkason. Képzeljük azt, hogy csak a mellizmok összepréselésével tudjuk elfojtani ezt a tüzet. A gyakorlatok vizualizálása tízszeresen elősegíti az edzés hatékonyságát. Sőt mi több, ha komolyan vesszük, akkor 2-3 extra ismétlést is ki tudunk csiholni magunkból. A gyakorlatot csökkenő sorozatban is el lehet végezni, különböző kivitelezési módszerekkel.

Javasolt mennyiség: 3x8-10 ismétlés és egy csökkenő sorozat, miközben csak a lehető legrövidebb ideig pihenünk.

Segítünk

Segítünk a termékválasztásban