A testedzés művészete

Lakner Antal "passzív munkaeszközei" nagy sikert arattak a Stúdió Galériában szervezett kiállításon. Az INERS sorozat darabjai olyan fitneszgépekhez hasonló szerkezetek, melyek különböző fizikai munkavégzésnél előforduló mozdulatsorokat (talicskázást, falfestést, fűrészelést stb.) imitálnak - ám passzív, "végtermék nélküli" változatban. A "kulturális kondícionálóteremmé" váló kiállítótérben elhelyezett gépeket természetesen ki lehetett próbálni.

Ebben a fitnesz centerben nem az evezést vagy biciklizést imitálhatták a látogatók, hanem az úri sportoknak korántsem nevezhető szobafestést, talicskázást, lapátolást. Kitűnő kondigépek ezek is: fejlesztik izomzatunkat, karcsúsítják alakunkat és kiizzasztják méreganyagainkat, akárcsak a többi.

Lakner Antal testedző gépei a szokványos működési elv szerint végeztetik velünk mozdulatainkat; vagyis úgy használjuk bizonyos izmainkat, mint az utánzott cselekvéseknél. Ezek a gépek a lapátoláskor, talicskázáskor, falfestéskor mozgatott izomcsoportjainkat erősítik. Hogy ezideig még senki nem konstruált hasonlókat, annak feltehetően az lehet az oka, hogy azzal az erővel, ahogy a Lakner Antal-féle konditerembe járnánk, végezhetnénk akár hasznos munkát is, mellesleg fizikumunkat is karbantartanánk, és még fizetnünk sem kellene érte.

HOME TRANSPORTER - A TALICSKA PAD 
A talicskatolással végzett munkát szimulálja. Az eszköz motorral van ellátva, amely a folyamatos előrehaladást biztosítja. Az emelőrész a talicska fogantyúját helyettesíti, ezen helyezhetők el a súlyok. Lakásokban, edzőtermekben könnyen elhelyezhető (220 V).
Terhelés: max. 10-50 kg (a munkavédelmi előírások betartásával)
Ajánlott munkaidő: max. 6-8 óra
Mozgás: kar izmai, delta, lábizmok, hátizmok, hasizom

WALLMASTER - A FESTŐPAD 
Ezzel a géppel a hosszabbítós szobafestő hengerrel végzett munka végezhető anélkül, hogy beszennyeznénk magunkat vagy festéket használnánk fel. Egy tolás kb. 0.8 m2 falfelület lefestésének felel meg. Ellensúlyos rendszere egyszerű kezelést biztosít.
Terhelés: 15-25 kg
Ajánlott munkaidő: max. 8-10 óra
Mozgás: vállizmok, delta, karizmok, lábizmok

SHOVEL TRAINER - A LAPÁTPAD 
A lapátpad segítségével otthon, a szobában lapátolhatunk homokot, sódert vagy földet aszerint, hogy milyen súlyokat helyezünk fel. Viszonylag egyszerű eszköz, a lapát mozgatását gömbcsukló segíti.
Terhelés max.: 3-10 kg
Ajánlott munkaidő: max. 8-10 óra
Mozgás: delta, karizmok, hát és mellizmok 

Segítünk

Segítünk a termékválasztásban