Válság ellen

Lépj túl a válságon!

Ha közvetlenül Téged és a szűk családodat nem is érinti húsbavágóan a válság, a környezetedben biztos találsz olyanokat, akiknek megnehezíti mindennapjait. Ne hagyd, hogy mindez magával ragadjon!

Munkatársaidon, szomszédjaidon, tömegközlekedési utastársaidon, hivatali ügyfélszolgálatosokon keresztül közvetve Te is egyre inkább kapcsolatba kerülsz ezzel a jelenséggel. Cikkünkben olyan hozzáállásról olvashatsz, amely nemcsak Rád lesz nyugtató, új lendületet adó, és pozitív hatással, hanem az egész környezetedre! Várhatóan így fogunk tudni enyhíteni saját magunk és mások nehézségein, gyötrődésein. Ezáltal lépésről-lépésre, szépen magunk mögött hagyhatjuk a válság-letargiát, és felépíthetünk egy sokkal magabiztosabb, határozottabb és kiegyensúlyozottabb, boldog életet. Azt, amelyiken keresztül egy szebb, és követendőbb példát tudunk majd állítani a következő generációknak is.

Nyakig benne vagyunk, és egyre több szakértő állítja azt, hogy még arrébb van a vége. Még nem teljesedtek ki igazán a széles társadalmi rétegeknél a hitelproblémák, a munkanélküliség, egészségügyi és társadalmi nehézségek. Ha nem is sok, de azért még vannak megtakarítások a lakosságnál. Ám szép lassan ez is el fog fogyni. A feszültségek és a bizonytalanság nőni fog. Egyre nagyobb idegeskedés, letargia, stressz, és düh költözik majd környezetünkbe. A meditáció erejével viszont a belső nyugalmunk és harmóniánk sokkal erősebbé fog válni. Kiegyensúlyozottabban és már tisztább, sokkal inkább problémamegoldóbb szemlélettel fogunk tudni az eseményekre reagálni. Nézzük hogyan!A gyermekek örömteliek. Tanuljunk tőlük. Persze mondhatjuk, hogy könnyű nekik, hiszen nincs felelősségük, gondoskodnak róluk, nincs problémájuk stb. Ez mind így van, de legnagyobb ereje a tiszta és boldog gyerekkoruknak, hogy a Jelenben élnek és aximálisan átélik az adott pillanat örömét. Ezt megteheted Te is, pusztán egy kis odafigyelés, és gyakorlás szükséges. Hogy is néz ki ez a gyakorlatban?

Vedd észre az apró csodákat!

Bármennyire is nyomaszt a múlt vagy éppen aggaszt a jövő, vedd észre a Jelen pillanat örömét! Tanulj meg örülni egészen apró dolgoknak, és hagyd hogy azok teljesen felvidítsanak! Mikor sétálsz, ne hagyd leragadni a gondolataidat a problémáknál, hanem vegyél észre egy felhőt vagy épp egy fát és pihentesd rajta a tekintetedet. Ne gondolkodj, csak örülj annak, hogy ott van! Figyeld meg alaposan minden levelét és az ágait. Örülj, hogy az a fa ÉL! Örülj, hogy friss levegőt és árnyékot ad! Ez a fa a társunk. Ugyanolyan élőlény, mint mi!Ha hallasz egy szép dallamot valahol, engedd el magad, és teljes figyelmeddel figyeld a zenét! Add át magad a szép hangoknak és ne foglalkozz akkor és ott semmi mással! Ne törődjön se a múlttal, se a jövővel, csakis a szép zenével! Figyeld a dallamot, hagyd hogy megnyugtasson és elkápráztasson! Menj futni, úszni, sétálni vagy akár a kertbe dolgozni! Nagyszerűen fel tud frissíteni egy kis mozgás. Pláne, ha depresszió közeleg! Legyél aktívabb, és mozogj többet! Közben hagyd magad mögött a gondolatokat, az aggódást, és teljes figyelmedet helyezd a mozgásra, a mozdulatokra! Érezd, ahogy az izmaid dolgoznak!


Érzékeld az egész testedet, a fejed tetejétől a kis lábujjadig! Figyelj, hogyan lélegzik a tested! Érzékeld a levegővétel ritmusát! Figyeld, hogyan áramlik be, aztán ki a levegő a testedben. Ez nagyon meg tud nyugtatni!


 

 

Lépj át a problémákon!

Ha sikerül megalapoznunk magunkban ezt a fajta belső békét, akkor sokkal több eséllyel fogunk indulni, például egy állásinterjún. Egy esetleges megváltozott munkakörülmény nehézségeit is jobban fogjuk viselni. Természetesen a munkahelyi, kollegális harcokat és versengéseket is higgadtabban, és bölcsebben, sokkal türelmesebben fogjuk tudni kezelni! A spontaneitásra is érdemes nagyon odafigyelned! Szeretjük túltervezni, túlgondolkodni az életünket, és nehezen tudjuk elfogadni azt, ha egy Sorsszerű Erő áthúzza a számításainkat és nem az elképzelésünknek megfelelő szituációkat teremti. Próbálj minél inkább megbarátkozni ezzel az Erővel, és ne akarj mindig mindent Te megoldani! Még a legnagyobb tudósoknak, a sok számolás és elemzés ellenére is, néha az Isteni Szikra segítette megoldani, megvilágosítani a problémájukat. Legyél nyitott és figyeld ezeket a Sorszerű, Isteni Szikrákat! Lehet hogy olyan lehetőséget mutatnak meg Neked, ami segíthet akár az anyagi, akár egyéb nehézségeken. A lényeg, hogy láss tovább a Benned lévő esetleges nehézségeken, a ködként Rád boruló problémahalmazon!

 

Higgy magadban!

Vedd észre a lehetőségeket, és élj is velük! Ne döntsd el előre a dolgokat, hogy ez biztos hogy így vagy úgy fog alakulni, hanem legyél nyitott és adj egy esélyt a Sorsnak. Kiemelkedő, és pozitív változás csak akkor fog bekövetkezni, ha van Benned hit arra nézve, hogy ez megtörténhet, függetlenül a körülményektől! Higgy Magadban és a Sorsban. Sokkal több mindenre vagyunk képesek, mint amit elhiszünk magunkról. Ha így teszel, nagy valószínűséggel könnyebben fogsz állást találni, hamarabb felfedezed a Sors kínálta lehetőségeket is. Míg mások még mindig csak keseregni fognak, Te már bizakodva tekinthetsz a válságon túlra!Összefoglalásként azt ajánlom, ha szeretnél kilépni a mentális, fizikai, szellemi és egyéb válságokból, szeretnél örömtelibb, kiegyensúlyozottabb, magadra és a családodra nézve is sokkal boldogabb életet élni, akkor mindenképp helyezz ezekre nagy hangsúlyt az életedben!

  • Tanulj meg örülni az élet legapróbb dolgainak is!
  • Legyen aktív és nyitott a hozzáállásod az élethez!
  • Próbálj egyre inkább hinni Magadban!
  • Álljon pozitívan a Sorsodhoz, vedd észre az apró lehetőségeket és élj is velük!
  • Mosolyogj többet, keress, és találj is egyre több jót az életedben!
  • Mutasd meg másoknak is, hogy még a legnagyobb nehézségek közepette is vannak örömre, mosolyra és boldogságra érdemes pillanatok!

/freespirit.hu/

Segítünk

Segítünk a termékválasztásban