Vércsoport szerinti étrend II.

Az A vércsoportúak esetében különösen fontos, hogy az ételeket a lehető legtermészetesebb formában fogyasszák el, frissen és tisztán. Alacsony gyomorsavszinttel rendelkeznek, emiatt számukra leginkább a vegetárius étrend és életforma ajánlott.

Húskészítmények
Legjobban teszik, ha kerülik a a húskészítmények, a felvágottak és egyéb hentesáruk fogyasztását. A tejtermékekkel is hasonló a helyzet, az A vércsoporttal rendelkezők szervezete sajnos csak kis mennyiségű erjesztett tejterméket tolerál.

Halak
Halakat viszont bátran fogyaszthatnak, természetesen mértéket tartva, ami heti 3-4-szeri halfogyasztást jelent. E vércsoport képviselői számára többszörösen is kedvező az ún. mediterrán étrend, ami a halételek és tenger gyümölcsei mellett az olívaolaj fogyasztását is javasolja. Napi fél deciliter olívaolaj segíti a káros koleszterin lebontását, jótékony hatású a szívre nézve.

Gabonafélék
A gabonafélék kiváló fehérjeforrások, naponta többször, nagy mennyiségben fogyaszthatóak.
Érdemes a teljes kiőrlésű gabonatermékek fogyasztására törekedni, javasolt élelmiszerek a kenyérfélék, tészták.

Zöldségek
A zöldségek fogyasztása általánosan ajánlott, kivételt csupán a burgonya és a paradicsom képez, emésztésük kissé nehézkesek az A vércsoportúak számára.

Gyógynövények
Mivel az immunrendszer általános erősítésére szorulnak e vércsoport képviselői, a gyógynövények csoportosítása a következőképpen történik:

Jótékony hatásúak: aloe, bojtorján, kamilla, gyömbér, ginzeng, zöld tea, galagonya, máriatövis, csipkebogyó, orbáncfű, macskagyökér.
Semleges hatásúak: tyúkhúr, martilapu, gyermekláncfű, komló, édesgyökér, borsmenta, málnalevél, fodormenta, eperlevél, kakukkfű, hárs, eperfa, ökörfarkkóró, petrezselyem, fehér nyírfa, fehér tölgyfakéreg, szenna, cickafark.
Kerülendõk: macskamenta, cayenne, kukoricabajusz, vörös lóhere, rebarbara

Segítünk

Segítünk a termékválasztásban