Edzés célja

Zsírégetés

Ahhoz, hogy az izom megtartsa saját tömegét, folyamatos energiát igényel. Ez azt jelenti, hogy az alap anyagcsere mellett az izomszövet képes felhasználni a legtöbb kalóriát.
Az anyagcsere sebessége tehát egyenesen arányos az izomtömeggel. Testösszetételünknek minél nagyobb százaléka az izomszövet, annál több energiát használunk fel - még nyugalmi állapotban is.

Könnyebb edzés alatt, amikor csekély erőkifejtést végzünk, az energiatermeléshez körülbelül fele-fele arányban használunk zsírt és szénhidrátot. Ahogy nő a mozgás intenzitása úgy nő vele együtt a zsírfelhasználás nagysága is. Zsírégetés szempontjából a legoptimálisabbak a váltakozó intenzitású mozgások.

Ha figyelnie kell a testsúlyára, kezdje az edzést a maximális pulzusszám 50-60%-os tartományában. Ezen a szinten már megkezdődik a zsírégetés és a fogyás. Ezt úgy érheti el, hogy ebben a tartományban edz hetente 3-szor legalább 30 percig. Ezen a szinten az edzés átlagosan alacsony intenzitással zajlik, ami ideális a zsírégetéshez.

A zsírégetésre leginkább alkalmas eszközök a futópadok, az elliptikus gépek, valamint az evezőpadok, magas hatásfokuknak, illetve szinte az egész testet átmozgató jellegüknek köszönhetően. Természetesen a megfelelő pulzustartományban történő edzés mellett a szobakerékpárok és a Spinning, illetve speed kerékpárok, valamint nem utolsó sorban az erőgépek is hatékony eszközök lehetnek a zsírégetéshez.

Termékcsoport ajánlatunk: 
Szobakerékpár
Háttámlás szobakerékpár
Spinning, speedbike

Segítünk

Segítünk a termékválasztásban